Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

HKPT:N PARTIOSYKSY JA KORONAOHJEISTUKSET

Toivottavasti kaikilla oli aurinkoinen kesä ja osalle jäi mukavia muistoja Kettu-alueleiriltä! Jatkamme toimintaamme koronarajoitusten puitteissa, lue lisää kirjeen lopusta. Ryhmät aloittavat kokoukset maanantaina 23.8., ellei ryhmänjohtajan kanssa toisin sovita. Ryhmän toiminnasta lisätietoa saa ryhmänjohtajalta.

Syksyn avajaiset maanantaina 16.8. klo 18–19

Syksy starttaa maanantaina 16.8. Meripuistossa koko lippukunnan yhteisellä avajaistapahtumalla. Tule paikan päälle ilmoittautumaan mukaan toimintaan, luvassa on pientä kivaa ohjelmaa. Tervetulleita ovat lippukunnan jäsenet perheineen sekä kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet! Tapaaminen puiston keskellä Kapteeninkadun päädystä saapuessa. Lisätietoja: Onni “Kotka” Ojajärvi, 040 412 7247, kotka@hkpt.fi.

Tekijöitä tarvitaan

Toimimme täysin vapaaehtoisvoimin. Jotta pystymme jatkossakin tarjoamaan laadukasta partiotoimintaa, tarvitsemme lisää tekijöitä iloiseen joukkoon. Olisitko juuri sinä kiinnostunut jeesaamaan lippukuntaa pienellä talkoopanoksella? Kiva vapaaehtoistyö voi muuttua myös antoisaksi harrastukseksi, mutta jokainen päättää itse, miten haluaa ja voi osallistua.

Olisitko juuri sinä kiinnostunut jeesaamaan lippukuntaa pienellä talkoopanoksella?

Kysy lisää ja tarjoudu mukaan: hende@hkpt.fi

Tällä hetkellä etsimme erityisesti johtajia mukaan ryhmien viikkotoimintaan. Lisäksi retkille ja leireille sekä koloiltoihin otetaan aina ilomielin vastaan tuuraajia. Haluaisitko tulla kokkaamaan, leikittämään, opettamaan jotain taitoa tai ihan vain mukaan seuraamaan, mitä kaikkea partiossa tapahtuukaan? Kysy lisää lippukunnanjohtajaltamme Henna “Hende” Tuoviselta tai tarjoudu mukaan: hende@hkpt.fi, 045 111 9759.

Leirejä horisontissa

Kettu-alueleiri on takanapäin, mutta ei huolta! Ensi kesänä 15.–23.7.2022 tiedossa on finnjamboree Kajo, jonne ilmoittautuminen alkaa jo vuodenvaihteessa. Kajolle pääsevät kaikki tarpojaikäiset ja sitä vanhemmat. Sudenpennuille ja seikkailijoille järjestetään oma kesäleiri.

Lisäksi 1-12.8.2023 on vuorossa 25. maailmanjamboree Etelä-Koreassa. Alustavan tiedon mukaan leirillä pääsevät osallistumaan leiriläisinä ne partiolaiset, jotka ovat syntyneet 22.7.2005-31.7.2009. Tätä vanhemmat partiolaiset voivat osallistua leirille IST:ssä (International Service Team) tai leirilippukunnanjohtajina (alaikäraja 22 v). Pysythän kuulolla!

Koronaohjeistukset

Noudatamme toiminnassamme Suomen Partiolaisten ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten koronaohjeistuksia. Partiota harrastetaan syksyllä erityisesti omissa ryhmissä viikkotoimintana. EDIT 6.9.: Tällä hetkellä partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille harrastajille sekä sisällä että ulkona. Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ensisijaisesti ulkona, väljästi ja terveysturvallisuus huomioiden.

Muistetaan, että partiotoimintaan osallistutaan vain täysin terveenä – toiminnasta tulee jäädä pois, vaikka olisi vain nuhaa tai vatsaoireita. Suosittelemme olemaan ulkomaanmatkan jälkeen kaksi viikkoa pois toiminnasta. Samoin jos perheessä joku muu kuin partiolainen on sairaana, kannustamme jättämään partiotoiminnan väliin.  Muistetaan hyvä käsihygienia, oikeaoppinen yskiminen ja niistäminen sekä riittävän etäisyyden säilyttäminen muihin! 

Alla tiivistetysti 6.9. päivitetyt syksyn partiotoimintaa koskevat PäPan linjaukset, lue tarkemmin piirin nettisivuilta:

  • Tällä hetkellä partiotoimintaa voi järjestää kaikenikäisille harrastajille sekä sisällä että ulkona. Kannustamme järjestämään viikkotoiminnan ensisijaisesti ulkona, väljästi ja terveysturvallisuus huomioiden. 
  • Partiotoimintaan osallistutaan vain terveenä. Karanteenissa (omaehtoisessa tai virallisessa) oleminen tarkoittaa sitä, että myöskään partiotoimintaan ei voi osallistua. Tämä koskee myös tilanteita, joissa henkilön Koronavilkku-sovellus on hälyttänyt. Jos osallistujan perheessä on joku perheenjäsenistä karanteenissa, emme suosittele osallistumista partiotoimintaan.
  • 12 vuotta täyttäneet käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kannustamme kasvomaskin käyttöön myös ulkona, mikäli etäisyyden säilyttäminen muihin ei ole mahdollista.
  • Kahden metrin turvavälivaatimus ei ole tällä hetkellä voimassa. Toiminta tulee kuitenkin järjestää niin, että osallistujilla on mahdollisuus olla väljästi. Sisätiloissa pidettävissä yli 10 hengen kokoontumisissa voi olla samaan aikaan paikalla korkeintaan puolet tilan maksimikäyttäjämäärästä. Ulkotiloissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta osallistujien pitää pystyä halutessaan välttämään fyysinen kontakti muihin osallistujiin.
  • Ohjeistakaa osallistujat huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta, yskimään ja niistämään oikein sekä säilyttämään tarvittaessa riittävä etäisyys muihin osallistujiin. Huolehtikaa tilojen ja pintojen puhdistamisesta.
  • Ryhmien omien retkien, ikäkausitapahtumien sekä koko lippukunnan retkien ja tapahtumien osalta kannustamme huolehtimaan siitä, että korkeintaan puolet kolon, kämpän tai linja-auton maksimikapasiteetista on käytössä.
  • Kannustamme pitämään tarkasti kirjaa toimintaan osallistuneista ja kirjaamaan retkien ja tapahtumien turvallisuussuunnitelmiin myös terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet.

Ja muistetaan pitää hauskaa tälläkin partiokaudella! Jos jokin jäi mietityttämään tai haluat lisätietoja lippukunnan toiminnasta ja koronalinjauksista, voit ottaa yhteyttä Hendeen hende@hkpt.fi / 045 111 9759. 

Aurinkoista syksyä toivoen,
Lippukunnanjohtaja Hende Tuovinen & HKPT:n hallitus

Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt
hkpt.fi 
@hkptpartio

Kirjoittaja: Anna Anis Virrantaus

Communications professional and entrepreneur. Appreciates everyday life. Loves anecdotes and works of art. Trying to leave this World a little better place than I found it.

Kommentointi on suljettu.