Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

Etäpartio

Olemme koonneet tähän tekemisiä, joita ryhmien johtajat ovat luoneet poikkeuksellisen vuoden 2020 aikana, sekä muualta löytyneitä ohjeita ja linkkejä etäkokouksiin kaikille ikäkausille. Näitä saa vapaasti lainata ja muokata kaikki partiolaiset ja partiosta kiinnostuneet.

Kokousaika voi olla kasvokkaista kokousta paljon lyhyempi. Pääasia on, että kaikki tuntevat olonsa mukavaksi ja pääsevät osalliseksi. Aivan alussa voi riittää sekin, että kaikki oppivat käyttämään teknologiaa ja pääsevät kokoukseen mukaan ilman aikuisen apua. On nimittäin ihan kiva moikkailla toisiamme videopuhelun välityksellä.

Etäkokouksia on järjestetty esimerkiksi Google Meet ja Zoom -palveluiden avulla. Ryhmäläisille lähetetty ohjeet etukäteen ja johtajan on hyvä olla linjoilla noin 5-10 minuuttia ennen kokouksen alkua. Kokousvinkkejä ryhmänjohtajalle löytyy esimerkiksi täältä https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/wp-content/uploads/2020/11/etapartiopaketti_2020.pdf

Seikkailijajoukkue Koirien etäkokoukset

Keväällä 2020 seikkailijajoukkue Koirat kokoontui viikottain Zoomissa. Kokous on kasvokkaista kokousta lyhyempi, mutta alussa huudetaan Koirien huuto (tässä vaiheessa kaikilla tuli olla video ja äänet päällä) ja lopussa tehdään virtuaalinen sisaruspiiri Whatsupiin. Ohjelmassa on yleensä kuulumisten vaihtoa, ajankohtaiset tiedotettavat asiat, leikkejä, sekä keskustelua ja raportointia etäohjelmaan liittyen.

Lue ryhmänjohtajan kertomus seikkailijoiden etäpartiosta.

Koirien virtuaalinen sisaruspiiri tapahtuu siis niin, että kokouksen lopuksi jokainen laittaa whatsuppiin tämän 💚🐕💚. Ja lopulta sydänten ja jokaisen Koiran oman viestin myötä muodostuu Koirien sisaruspiiri.

Sudenpentulauma Ilvesten etätehtäviä

Kaikkien pienimpien sudenpentujen osalta keväällä 2020 pyrittiin keksimään sellaista tekemistä, joka ei vaadi kotona aikuisen läsnäoloa ja tätä huoltajat kiittelivätkin. Tässä Mummon, Saukon ja Sunden kehittelemiä tehtäviä:

Kotikokin eväsretki

Kotikokki tekee kunnon safkaa

Energia ja energian kulutus #earthhour

Vinkkejä on enemmänkin, lisätään ne vielä tähän.

Kevään lippukuntaretken sijaan järjestimme kotiretken

Etkö päässyt metsään – retkeile kotona! Tämä pelasti paljon, sillä jouduimme aivan viime metreillä perumaan lippukunnan yhteisen retken.

Toimintavinkkejä kaikille ikäkausille

Monenlaisia toimintavinkkejä kaikille ikäkausille löytyy ja voi käydä lisäämässä padlettiin, joka on päivittynyt koko vuoden 2020 ajan https://padlet.com/sonja_uschanov1/etapartio

Katso myös Suomen Partiolaisten ohjeet ja vinkit etäpartioon täältä https://partio-ohjelma.fi/etapartio/