Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

Lippukunta

Partiolippukunta Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt ry (HKPT) toimii Etelä-Helsingissä (Eira, Kaartinkaupunki, Kaivopuisto, Kamppi, Punavuori, Ullanlinna) Johanneksen kirkon kupeessa osoitteessa Korkeavuorenkatu 10 C. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

Kaupungissa kuhisee,
HKPT lähenee.
Meidät kuulet varmasti,
meill’ on paras meininki!

Kasvavassa lippukunnassa on reilut 100 jäsentä. HKPT perustettiin, kun kaksi perinteikästä lippukuntaa, Kalevan Pojat (1929-2010) sekä Kalevan Tytöt (1936-2010) yhdistyivät 10.10.2010. Lippukunnallamme on siis perinteitä vuosisadan ajalta! Tykkää meistä HKPT Facebookissa tai seuraa meitä Instagramissa #hkptpartio. Vanhempi, aikuinen, mummi tai kummi, liity HKPT aikuisten ryhmään !

Kolomme löydät Helsingissä Tuomiokirkkoseurakunnan Johanneksen seurakuntatalosta, osoitteessa Korkeavuorenkatu 10C. C-rapun ovi on puiston puolella, ovisummerissa lukee PARTIO, ja kolo löytyy kellarikerroksesta.

Kuulumme lippukuntaryhmittymä Stadin Partsaan, joka on kymmenen etelähelsinkiläisen lippukunnan ryhmittymä. Olemme partiopiirin, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n jäsen. Pääkaupunkiseudulla toimii 150 partiolippukuntaa, joissa on yli 12 000 partiolaista.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on partiolaisten kattojärjestö, johon kaikki partiopiirit kuuluvat. Partiopiirejä on 11 ja piirijako myötäilee maakuntajakoa. Suomessa on noin 70 000 partiolaista ja määrä on kasvussa.

HKPT:n taustayhteisönä toimii Tuomiokirkkoseurakunta, joka tarjoaa meille kokoustilat ja tukee toimintaamme myös rahallisesti. Vastavuoroisesti avustamme seurakuntaa esimerkiksi kantamalla kolehtia Johanneksen kirkossa Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa sekä Tuomiokirkossa Valtioneuvoston juhlajumalanpalveluksessa.

Retkimaksut kerätään Holvi-järjestelmän kautta, josta voi ostaa myös lippukunnan partiohuivin kadonneen tilalle. Lisätietoa täältä.