Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

Ketun askel -leirillä mahtava meno ja meininki

Ketun askel -leiri pidettiin Repovedellä 4.-6.6. ennen Suurjuhlaa. Leirillä Repoveden luonto antoi parastaan ja meininki oli mahtava! Leiriä ryydittivät luontohavainnot ja erätaitojen opettelu.

Leiri käynnistyi vauhdikkaasti keskiviikkoaamuna Rautatieasemalta. Mukana keskiviikkoaamuna oli Nokkosten edustus ja johtajistoa ja suuntana Repoveden kansallispuisto Kouvolassa. Repovesi on tunnettu kauniista järvimaisemistaan ja huikaisevista näkymistään, joten mikäs sen parempaa kuin katsastaa kansallispuisto ennen Suomen partiolaisten Suurjuhlaa Kouvolan kaupungissa!

Ensimmäinen päivä alkoi kivasti ylittäen ensin Lapinsalmen riippusilta ja pitäen lounastaukoa Kapiavedellä (ruokana broilerinuudelikeittoa ja kasvissyöjälle tofunuudelikeittoa). Nokkoset saivat myös haltuunsa oman kertakäyttökameran, jolla tallentaa kuvaustehtäviä. Kuvat (Nokkosten ja kahden sudariryhmän) nähdään kololla syksyllä!

Lounaan jälkeen matka jatkui Katajavuorelle maisemia ihastelemaan. Maasto todettiin haastavaksi ja pian päästiinkin soveltamaan kolmen koon sääntöä nyrjähtäneeseen nilkkaan. Hymy ei silti hyytynyt ja yöpymispaikalle päästiin kantamisratkaisujen avulla. Matkalla Kuutinkanavalle ihailtiin puronpenkalla pönöttävää rupisammakkoa ja hetkeä myöhemmin seurattiin todellisen elämän luontodokumenttia, kun rantakäärme oli napannut sammmakon hampaisiinsa! Perillä Kuutinkanavalla kokkailtiin trangioilla kesäkurpitsarisottoa, joka katosi pian nälkäisiin suihin. Kuutinkanava oli suosittu yöpaikka ja törmättiinpä ainakin kahteen eri partiolaisporukkaan! Repovesi+Suurjuhla-yhdistelmä oli heilläkin ajatuksena.

Sudenpentujen Ketun askel alkoi torstaiaamuna Aniksen, Kaisan ja Vilman johdolla Helsingistä bussikyydillä ja vanhemmat leiriläiset matkasivat Kuutinkanavalta Katajajärven (hyvä uintipaikka!) kautta etelään päin. Matkalla nähtiin vielä yksi harvinainen luontohavainto, eli mäyrä! Mustavalkoinen pötkö jolkotteli tietä pitkin rauhassa ylämäkeen kohti leiriläisiä, mutta huomattuaan vastaantulijat kääntyi kannoillaan ja sujahti metsään.

Leiri alkoikin toden teolla, kun sudarit ja muu leiri tapasivat Kapiavedellä ja päästiin jakamaan leirivartiot (nimeltään Mursut, Karvamadot ja Matopeppumysteeriväävää123katkaistu) ja tekemään lounasta vartioissa. Torstain aikana päästiin harjoittelemaan laavun pystytystä, ruuan tekoa trangialla ja leirialueen rajoja. Sudarienkin leirivartiot saivat kuvaustehtäviä omille kertiskameroilleen, ja erityisesti Matopeput toteuttivat aiheilla kuvaamalla Pekkaa (vai jäiköhän se vain suunnitelmaksi?). Uiminen oli lämpimän päivän suosikki ja Pekan johdolla leirivartiot tekivät myös omat uppo-onget. Saaliiksi saatiin Pate-särki, joka uhattiin äidin iloksi kuljettaa kotiin asti ja täyttää.

Illalla pidettiin iltanuotiota ja syötiin makkaraa, maissia ja paistettiin lettuja. Leirilaulujen lisäksi suuren suosion sai osakseen Viivin vattenshuu-laululeikki, ja perjantaina sen ninja/sotavariaatio!

Perjantaina pistettiin taas laavut kasaan ja siirryttiin aamu-uintien ja aamupalapuuron jälkeen Lapinsalmen nuotiopaikalle. Ohjelmassa oli melontaa, ketun elämään tutustumista rastiradan muodossa ja leirimerkin, eli ketunhäntien askartelua. Melonta sujui kivasti kahdessa erässä kolmella kanootilla. Melontareitti kulki Lapinsalmen sillan ali kalliomaalauksille ennen Ruskiasalmea, jossa käytiin myös uimassa. Muutaman leiriläisen mukaan päivässä kivointa oli kuitenkin vesisota!

Muutaman päivän aikana ehti tapahtua hurjasti ja perjantai-iltana tuntuikin siltä, että parin päivän aikana olisi vietetty viikon mittainen leiri. Leirin lopuksi oli tosi ylpeä olo meidän hyvästä ja pätevästä porukasta, niin pienistä kuin isoistakin. Leirinjohtaja Linda kiittää tästä ja toivoo, että yhtä mainio retkeily jatkuu taas syksyllä!

Katso kuvat alta! Lisää kuvia leiristä ja Suurjuhlasta löydät myös Kalevan Poikien ja Tyttöjen fb-sivulta.

Kommentointi on suljettu.