Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

Metsäretken muistelmat

sinnikäslämmittäjäMetsäretken alkajaisiksi perjantai-iltana neljä tarpojaa ja kolme johtajaa virittivät iloista tunnelmaa ja lämmittivät Mörrimöykyn kämppää Nuuksiossa. Tarpojien naamat ehdittiin sotkea saveen ja nauru raikui. Perjantain illalliseksi nautittu Peipon pekonipasta oli kuulema retken parasta ruokaa!

Lauantaina seitsemän sudenpennun ja kahden johtajan saavuttua nostettiin lippu ja laulettiin Partiomarssi. Tutustumisen ja majoittumisen jälkeen aurinkoisilla kallioilla valmistui trangioissa lounaaksi pastaa ja lihapullia. Jokainen vartio kokkasi ja maustoi annokset itse.

Iltapäivän jäljityskisassa testattiin muun muassa karttamerkkien tuntemusta lipunnosto
ja ensiavun osaamista sekä pohditiin sitä, mitä olisi tehtävä eksymistilanteessa.  Voittajaksi selviytyi ryhmä nimeltä Liekit. Erittäin tiukassa kisassa myös Etevä porukka, Shakki Foksit ja Metsänkulkijat saivat kukin hyvän tuloksen. Leikeistä hauskimmat ja hikisimmät olivat Puu kaatuu (kuvassa) ja Lipunryöstö.

Aniksen perunateatteri herätti suurta innostusta erityisesti retkemme pienissä päivävieraissa. Teatterin tuotokset eli sitkeydellä ja hartaudella kuoritut ja pilkotut perunat päätyivät jauhelihakeittoon, jota syötiin päivälliseksi.

Iltanuotion sytytti Pupuliini eli Pekka, jolle annettiin retkellä ihka oma
partionimi. Karhut, Ulvovat Sudet ja Nokkoset esittivät kukin vuorollaan WP_20140405_014kekselistä ja kivaa ohjelmaa. Makkaran ja vihannesten päälle jälkiruoaksi lusikoitiin suklaabanaanit, nami!

Tällä retkellä muuten päätettiin päästää pojat ensimmäisiksi saunaan. Tuli oli kuitenkin sammunut padan alta, joten vasta tyttöjen saunavuorolla oli lämmintä pesuvettä. Mörrimöykyn kämpän lämmitys onnistui paremmin. Yöllä oli niin lämmintä, että saattoi avata makuupussin vetoketjun ja ottaa villapaidan pois. Kipinävuoroissa oli tänä yönä hiirenhiljaista lattiapellin pientä pauketta lukuunottamatta.

Sunnuntai valkeni sateen ropinaan kun aamun ensimmäinen kipinä sytytti puukaatuu_morrimoykkykaminan. Aamupuuron jälkeen leikattiin ja ommeltiin retkimerkit Hupsuhännän (myös Touko sai itselleen partionimen!) johdolla. Totuus vai tehtävä -kisa haastoi Pupuliinin tanssimaan valssia (vai oliko se sittenkin tangoa?) Fregun kanssa yläkatsomon hurratessa.

Lounastortillat olivat kuulema retken toiseksi parasta ruokaa. Ne ovat myös ekologisia, sillä tortillojen sisään katosi kaikki jäljelle jäänyt ruoka, joka muuten olisi mennyt roskiin. Ennen kotimatkan alkua oli vielä aikaa ulkoleikeille, löytytavaroiden huutokaupalle sekä jäljityskisan palkintojenjaolle.

Tiedätkö sinä oikean vastauksen kuvassa oikealla lukevaan arvoitukseen? 

Lisää 4.-6.4.2014 Nuuksioon suuntautuneen Metsäretken tunnelmia ja valokuvia www.facebook.com/hkpt.partio.

Kirjoittaja: Anna Anis Virrantaus

Communications professional and entrepreneur. Appreciates everyday life. Loves anecdotes and works of art. Trying to leave this World a little better place than I found it.

Kommentointi on suljettu.