Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt

Partiolippukunta Etelä-Helsingin alueella

Mitä partio on?

1. Mitä partio on?

Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

Jokainen partiolainen kuuluu ikäkausiryhmään. Partion ikäkaudet ovat:

  • Sudenpennut (7-10 v.)
  • Seikkailijat (10-12 v.)
  • Tarpojat (12-15 v.)
  • Samoajat (15-17 v.)
  • Vaeltajat (18-22 v.)
  • Aikuiset (yli 22-v)

Lapsesi on jäsenenä partiolippukunta Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt ry:ssä, jonka toimintaa organisoivat vapaaehtoiset nuoret ja aikuiset partiolaiset. Kalevan Pojat ja Kalevan Tytöt yhdistyivät vuonna 2010 sekalippukunnaksi (eli sekä tyttöjä että poikia), jolla on aktiivista partiotoimintaa kaupungissa, metsässä ja merellä.

Jos et vielä ole jäsen, tai haluat lapsesi sisaruksen mukaan partioon, ota yhteyttä ja täytä jäsenhakemus verkossa.

2. Mitä partiossa tehdään?

Partiotoiminta on viikoittaisia kokouksia sekä monta kertaa vuodessa järjestettäviä retkiä ja leirejä. Kouluvuoden aikana retket ajoittuvat viikonloppuihin; loma-aikoina pidemmät leirit kestävät jopa viikon tai kaksi.

Kokouksissa opetellaan partiotaitoja, joita retkillä ja leireillä päästään hyödyntämään. Partio-ohjelma on suunniteltu nousujohteiseksi, joten jokaiselle ikäkaudelle on omaa ohjelmaa. Mukaan voi kuitenkin pyytää kavereita missä vaiheessa tahansa. Parhaat partiomuistot ja syvimmät ystävyyssuhteet syntyvät retkillä ja leireillä – kannustathan lastasi osallistumaan mahdollisimman moniin tapahtumiin. Perheen lomamatkoja suunnitellessa kannattaa huomioida lippukunnan tapahtumakalenteri.

3. Miten huoltajana voin tukea lapseni partioharrastusta?

Tärkeintä on kannustaa lasta osallistumaan toimintaan. Partiossa lapsi kasvaa omatoimiseksi: annathan lapsesi pakata rinkkansa itse (näin tavarat myös löytyvät retkellä helpommin), etkä huolehdi liikoja retkien aikana. Puhelinyhteys lapseen retken aikana lisää helposti koti-ikävää. Retkenjohtajan kautta saa kyllä tarvittaessa yhteyden.

Partiossa ei aina tarvitse uusimpia hienoja varusteita. Tärkein on rinkka, jossa lapsi jaksaa kantaa omat tavaransa, sekä säänmukainen makuupussi ja ulkovaatteet. Kaikki tavarat tulee nimikoida vedenkestävällä tussilla ja varustaa lippukunnan lyhenteellä ”HKPT”.

Toisinaan retkille kuljetaan vanhempien kimppakyydeillä. Kyytitarpeesta ilmoitetaan retkikirjeessä.

Yhteistyö kodin ja lippukunnan välillä helpottuu, jos johtajat ja vanhemmat tuntevat toisensa. Lapsesi ryhmänjohtajiin voit olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla tervehtimään kokousten tai retkien alkaessa tai päättyessä.

Huolehdithan, että yhteystiedot pysyvät ajan tasalla jäsenrekisterissä eli Kuksassa.

4. Mitä partiopaitoja, merkkejä ja huiveja pitää hankkia?

Sudenpennuilla on käytössä tummansininen college-paita, seikkailijoilla ja sitä vanhemmille partiopaita. Nämä perheet hankkivat itse esim. Scandinavian Outdoor Storesta. Sieltä tulee myös ostaa kaupunki- ja järjestötunnus partiopaitaan; meillä nämä merkit ovat Helsinki ja Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja ne ommellaan paidan vasempaan hihaan.

Lippukunta jakaa jokaiselle jäsenelleen huivin ja maailmanjärjestöjen lupausmerkit. Niitä siis ei tarvitse hankkia.

5. Mistä saan lisätietoja Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt lippukunnasta?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s